Bram Nuytinck is terug bij NEC. Hij stond maandag voor het eerst op het trainingsveld met zijn nieuwe ploeggenoten. Nuytinck liet NEC in 2012 achter zich en komt nu, elf jaar later, weer terug. Daarom duiken we even in ‘zijn’ geschiedenis in het rood-groen-zwart. Daarin kwamen we een wedstrijd van dertien jaar geleden tegen. Een wedstrijd die Nuytinck, maar zeker ook veel NEC-fans, zich goed zullen herinneren.

Het is 12 februari 2010, Owl City scoorde een mega hit met het liedje ‘Fireflies’, de Olympische winterspelen van Vancouver stonden op het punt van beginnenen van de naam Jasper Cillessen had nog niemand gehoord. Het is het seizoen 2009/10. Het seizoen na de Europese successen van NEC. Toch zijn de Nijmegenaren geen schim meer van het elftal wat het toen was. Dwight Loderweges is in oktober 2009 opgestapt als trainer van NEC. Wiljan Vloet neemt later het stokje van hem over.

De Nijmegenaren kennen een redelijke start van de tweede seizoenshelft met onder andere overwinningen op Vitesse en directe concurrenten Sparta en RKC. Tegen de laatste twee tegenstanders lukt het NEC om in de laatste minuut te scoren, tegen Sparta was het Saidi Ntibazonkiza en tegen RKC Bas Sibum. Zo behaalt NEC drie overwinningen uit vier wedstrijden. Tussendoor werd in het bekertoernooi met 3-2 verloren van Ajax. De volgende tegenstander van NEC is NAC Breda. De Brabanders staan hoger op de ranglijst dan NEC.

Het is een wedstrijd die vooral Bram Nuytinck zich goed kan herinneren. De geboren NEC-fan uit Heumen maakte in deze wedstrijd zijn eerste twee goals in het betaalde voetbal. Wat zo bijzonder hieraan is, is dat de goals exact op elkaar lijken. Twee keer scoort Nuytinck met een kopbal, twee keer uit een corner en twee keer komt hij voor zijn man waarmee hij keeper Jelle ten Rouwelaar verrast. Een unieke prestatie van de jonge verdediger. De piepjonge Nuytinck, met rugnummer 35, weet niet wat hem overkomt. Later krijgt Patrick Pothuizen het nog aan de stok met Anthony Lurling, de verdediger maakt een slaande beweging naar Lurling en moet eigenlijk een rode kaart ontvangen, maar die krijgt hij niet. NEC komt nog op 3-2 door Arek Radomski en uitgerekend Pothuizen kopt de 4-2 binnen. Jeffrey Sarpong is bij alle vier de doelpunten de aangever. Vier assists in een wedstrijd, dat is een record binnen NEC wat tot op heden nog niet is verbeterd noch geëvenaard.

Bekijk voor de identieke goals van Bram Nuytinck vanaf 1.04 minuten.

Foto: Rob Koppers