Deze zomer startten we, net als zo velen, met het terugblikken op memorabele momenten. Veel mooie wedstrijden en herinneringen kwamen bovendrijven. We zetten dit door met een terugblik op wedstrijden die menig NEC-fan zich nog kan herinneren. Dinsdag speelt NEC tegen FC Volendam en tegen die tegenstander heeft NEC genoeg moois laten zien. We gaan terug naar het kampioensjaar 2014-2015. 

Het was een doordeweekse speelronde. Speelronde 30 op 16 maart 2015. NEC stond al dik bovenaan en FC Volendam was nog vol in de race voor een play-off ticket. Een overwinning voor Volendam zou voor hen ook erg gewenst zijn. NEC wilde vooral doen waar het al het hele seizoen mee bezig was, namelijk winnen. De Nijmegenaren hadden van de 30 wedstrijden er 28 gewonnen en waren op weg naar het kampioenschap.
 
De Wedstrijd
Het was al snel duidelijk dat NEC de betere partij was. Volendam was heel zwak en kreeg al na 5 minuten de eerste treffer tegen. Anthony Limbombe kreeg de bal, met hulp van de keeper, in het doel. Nog geen 4 minuten later konden we de volgende al noteren, Alireza Jahanbaksh scoorde. Een goed gevulde Goffert zag hoe NEC een echte show neerlegde. Na 30 minuten stond het 4-0 voor NEC. In de tweede helft scoorde NEC direct vanaf de aftrap. Sjoerd Ars wipte de bal over de doelman heen en scoorde fraai. Jasper Waalkens, die in de winter werd aangetrokken, maakte zijn eerste en enige goal voor NEC. Bijzonder was dat het de 7-0 was maar Waalkens zijn geluk niet op kon en dolblij naar de tribunes rende. Twee weken later stelde NEC het kampioenschap veilig tegen Sparta.
 
Veel doelpunten
In de voorbeschouwing (die je hier kan lezen) gaven we al aan dat Volendam een fijne tegenstander is voor NEC. In de laatste 9 competitie duels scoorde NEC 30 keer tegen FC Volendam. In 2008 haalde NEC ook uit tegen Volendam. Het werd 6-1 maar dat had meer kunnen zijn want bij rust stond het 5-0. De laatste grote overwinning tegen Volendam was in 2018. Het werd toen thuis 5-1. Brahim Darri scoorde toen twee maal voor NEC. Gaat NEC weer veel doelpunten maken tegen FC Volendam? Dinsdagavond komen we het te weten!

Foto: Rob Koppers