NAC-NEC staat vaak garant voor spektakel. Ook in deze editie, waar de kleine klassieker in 3-3 eindigde. Het was het debuut van de nieuwe NEC-trainer Wiljan Vloet. 
Vloet zag zijn ploeg, weliswaar tegen de verhouding in, al na tien minuten op voorsprong komen. Nadat eerder Matthew Amoah en Kees Kwakman grote kansen voor de thuisploeg hadden gemist, reageerde Björn Vleminckx attent op een haast kolderieke situatie voor de goal van Jelle ten Rouwelaar, 1-0. Voor de Belgische aanvaller was het pas zijn derde goal in Nijmeegse dienst, na twee treffers tegen sc Heerenveen begin augustus.
Lang genieten van de voorsprong konden de Nijmegenaren niet. Niels Wellenberg gleed in de veertiende minuut een voorzet van Csaba Fehér ongelukkig achter zijn eigen doelman Gabor Babos.
Tot de rust viel er verder weinig te genieten in het Rat Verlegh Stadion, al schoot Joonas Kolkka in de 39e minuut nog voorlangs. Middenvelder Rutger Worm (NEC) was kort ervoor goed weggekomen na een opzettelijke handsbal. Scheidsrechter Björn Kuipers verzuimde de Nijmegenaar een tweede gele kaart te geven.
De ruim 17.000 toeschouwers zagen een veel leukere tweede helft. Saïdi zette de bezoekers met een afstandsschot in de 53e minuut op voorsprong, 2-1. Wederom kon de Gelderse ploeg niet lang genieten, Amoah zorgde acht minuten later alweer voor de 2-2.
De Ghanees leek vervolgens twaalf minuten voor tijd het duel te beslissen, maar daar dacht opnieuw Saïdi anders over. De kleine vleugelspeler scoorde in de 82e minuut: 3-3. Hoewel beide ploegen nog wel op jacht gingen naar de volle winst, bleven meer treffers uit.