Na een jaar verhuurd te zijn geweest aan RKC Waalwijk is Rick ten Voorde terug bij NEC. Trainer Alex Pastoor geeft de spits een kans in het eerste. Ten Voorde deed veel ervaring op bij RKC en beleefde een goed seizoen, hij werd negende met de Waalwijkers. Na de oefenwedstrijd tegen DIO ’30 (1-7) kijkt hij terug en vooruit.

"Het is leuk om hier weer te zijn. Ik heb veel plezier en dat verwachtte ik ook wel. Vorig seizoen bij RKC was zowel sportief als qua plezier geweldig en dat hoop ik hier nu ook mee te maken", zegt Ten Voorde op de officiële website van NEC. De spits speelde 28 wedstrijden voor de Waalwijkers"Dan kom je hier toch wel met wat meer vertrouwen binnen. Achteraf gezien is het echt een heel goede stap geweest, al had ik er vooraf ook al geen twijfels bij. Ik heb gelukkig kunnen laten zien dat ik het kan en hopelijk lukt dat hier ook."

Het doel van Ten Voorde is duidelijk: Veel minuten maken in het eerste elftal. “Een gesprek over wat dit seizoen de invulling gaat zijn heb ik nog niet gehad. Gaat ook nog niet echt, aangezien de selectie gewoon nog niet rond is, maar uiteraard wil je zoveel mogelijk spelen. Het is wel weer even wennen, zo in het begin. NEC speelt qua inzakken en aanvallen net wat anders dan RKC. Redelijk vergelijkbaar wel, maar het is toch aftasten in deze fase. In de vorige wedstrijd ging het goed, vandaag wat minder, bij mij ook omdat ik wat last van mijn bovenbeen had."