NEC heeft voor het eerste dit seizoen een thuisduel weten te winnen. In het eigen Goffertstadion won de ploeg van trainer Alex Pastoor met 3-2 van Heracles Almelo. Rick ten Voorde opende voor NEC de score, waarna Samuel Armenteros de 1-1 en de 1-2 voor Heracles scoorde. Via een vrije trap van Leroy George werd het 2-2 en vijf minuten later scoorde Ten Voorde opnieuw en tekende voor een eindstand van 3-2.

De afgelopen drie thuisduels speelde NEC gelijk, waaronder tweemaal zonder doelpunten en dus werd het publiek in het Goffertstadion nog niet bepaald vermaakt. Opmerkelijk genoeg werden er van de zes gespeelde uitwedstrijden maar liefst vier gewonnen. Vorige week wonnen de Nijmegenaren in de slotfase met 1-2 bij FC Groningen. Tegenstander Heracles verloor afgelopen speelronde met 4-0 van PSV. De ploeg scoort veel, maar krijgt ook evenveel doelpunten tegen. Vooral in de thuiswedstrijden is het publiek van goals verzekerd, terwijl de uitduels een stuk minder boeiend zijn.

Al snel bleek dat NEC aanvallend de wedstrijd wilde starten. De samenwerking tussen Platje en Ten Voorde, die in de wedstrijd tegen FC Groningen zijn vruchten afgeworpen leek te hebben, was ook in de eerste minuten al zichtbaar. Een fraaie pass van Ten Voorde op Platje maakte voor de spits de weg vrij om het doel te vinden. Zijn schot was tamelijk goed, maar werd door doelman Pasveer gepareerd. Na tien minuten leek het toch Heracles te zijn die de score opende, maar voorafgaand aan de goal werd een overtreding gemaakt en dus werd de treffer afgekeurd door arbiter Sanders.De Almeloërs werden aanvallend sterker en gokten veel op de lange bal richten de twee vleugelspelers.

Na twee mislukte kansen was het toch NEC met de openingstreffer. Een corner van George werd door Ten Voorde knap binnengekopt: 1-0. Beiden teams voetbalden in een laag tempo en dit leverde niet veel kansen op. NEC moest het vooral hebben van de spelhervattingen. Zo kopte Breuer de bal na ruim een half uur net naast de goal, uit een vrije trap van Koolwijk. Met een fraaie passeerbeweging kapte Ten Voorde even later zijn tegenstander uit en gaf de bal voor aan Platje, maar die kan zijn voet er net niet tegenaan krijgen. Doelman Gabor Babos hield met een fenomenale redding de voorsprong van NEC intact. Vlak voor rust kreeg NEC via Ten Voorde en Rieks nog een grote kans, maar beiden spelers kregen de bal niet in het doel. Zodoende gingen beiden ploegen rusten bij een 1-0 stand.

Drie minuten na rust bracht Heracles de stand al gelijk. Samuel Armenteros maakte een kans knap af en zo was de stand weer in evenwicht: 1-1. De ploeg van Alex Pastoor moest dus ook in de tweede helft op zoek gaan naar de voorsprong. Door het slappe spel van NEC kon Heracles echter voornamelijk de kansen creëren. Voor NEC bleef het zwakke spel niet ongestraft en Heracles-aanvaller Armenteros kon na een voorzet van Overtoom zijn tweede treffer van de avond scoren: 1-2. Na de treffer van Heracles probeerden de Nijmegenaren wel aan te vallen, maar tot uitgelezen kansen leidde dit niet. Uit een counter, die werd ingeleid door invaller Van der Velden, schoot Ten Voorde de bal teleurstellend zacht naast.

De steun van het publiek leek te helpen, want NEC ging er een stuk beter door spelen. Na een overtreding op Sören Rieks aan de rand van het zestien metergebied, trapte Leroy George de bal in de verre hoek: 2-2. Even later werd het nog mooier voor NEC. Een mooie pass van Rieks richting Ten Voorde bracht de spits in scoringspositie en Ten Voorde faalde niet en schoot de bal onberispelijk in het doel: 3-2. Heracles probeerde in de slotfase nog voor de gelijkmaker te gaan, maar door het sterke defensieve optreden van NEC kreeg de ploeg hiertoe weinig kans. Zo eindigde de wedstrijd in 3-2 voor NEC en hiermee behalen de Nijmegenaren de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

Volgende week staat er voor veel supporters een memorabel affiche op het programma. NEC gaat zondag op bezoek bij aartsrivaal Vitesse. Het duel begint om 12:30.

Wedstrijdverloop
:
24’ 1-0: Ten Voorde.
48’ 1-1: Armenteros.
56’ 1-2: Armenteros.
71’ 2-2: George.
76’ 3-2: Ten Voorde.