Rick ten Voorde is met RKC Waalwijk goed begonnen aan het seizoen. De spits, die door NEC voor één jaar werd verhuurd aan de promovendus, vertelt in Voetbal International over zijn tijdelijke werkgever. ‘Ik lees overal dat we een stuntploeg zijn. Die stempel vind ik niet terecht. Als je drie wedstrijden op rij wint in de Eredivisie, dan kan dat geen toeval meer zijn.’ De Drent vervolgt: ‘RKC laat al een heel seizoen zien dat het aardig kan voetballen. Ook ik ben benieuwd waar dit kan eindigen.’
Ten Voorde beaamt dat het collectief de kracht is van de Waalwijkers maar geeft ook Ruud Brood een compliment. ‘Misschien spreek ik alleen voor mezelf, maar ik ben heel blij met de manier waarop de trainer zich opstelt. Hij is heel positief en geeft vertrouwen. Dat heb ik als jonge jongen nodig. Ik voelde me hier vanaf de allereerste dag thuis’.
Het verhuren van de nog maar 20-jarige spits lijkt zijn vruchten af te werpen. Ten Voorde speelde in twee seizoenen 24 duels, voornamelijk als invaller. Onder Ruud Brood is hij, geposteerd naast Ajax-huurling Geoffrey Castillion, de vaste tweede spits en maakte hij in vijf wedstrijden al twee goals.