Assistent-trainer Remco ten Hoopen blijft langer verbonden aan NEC. Het contract dat in december afliep is verlengd tot het einde van dit seizoen. Dat meldt Omroep Gelderland maandag.

Ten Hoopen was tot dusverre de grote onbekende binnen de technische staf van NEC. Todat hij opeens landelijk bekend werd na een aanvaring met Quincy Owusu-Abeyie. Hij riep: “Quincy hou je bek.” Ten Hoopen betreurt dat nu. “De woordkeus die ik daar gebruikte was natuurlijk niet ideaal. En er staat een camera bij. Dat kunnen mensen beschouwen als respectloos en ik ben er dan ook niet trots op. Maar ik vond het op dat moment noodzakelijk. Quincy is een geweldig mens en aan de bal een geweldige voetballer, maar er kwamen incidenten en we hebben besloten hem te laten gaan. Maar daar hebben wij als coaches ook mee gefaald.”

De voormalig doelman van onder meer De Graafschap is al heel lang in dienst bij NEC. “Ik doe al zeventien jaar analyses van wedstrijden en training voor de trainers. En dit seizoen ook voor Peter. (Hyballa red.) Die ging een aantal keeren met mij mee en daar ontstond een soort klik. Toen bood hij mij deze kans en die grijp ik met beide handen aan. Het zou tot december zijn en we gaan nu door tot het einde van het seizoen.”

Daarnaast is Ten Hoopen ook nog trainer van VCA uit Sint Agatha. “De combinatie is perfect, een zaterdag vierdeklasser. Hartstikke leuk, ook wat eigen verantwoordelijkheid.”

Foto: Rob Koppers