Gemengde gevoelens voor Tjaronn Chery na zijn debuut. De kersverse aanwinst van NEC liet zich kort na zijn invalbeurt in de lucht kloppen door Bas Kuipers, waardoor de bezoekers de 0-1 voorsprong weggaven. Hij maakte zijn fout echter goed door in de slotfase de 1-2 binnen te schieten, maar Go Ahead rechtte de rug en pakte kort voor tijd alsnog een punt.

“Ik ben een beetje teleurgesteld over het resultaat, maar ook lekker om zo binnen te komen”, begint kersverse aanwinst Chery. “De teleurstelling begon al bij de 1-1. Daar voel ik me wel schuldig over. Uiteindelijk maak ik dan nog de 1-2. Daarna kregen ze volgens mij een makkelijk gegeven penalty. De beelden heb ik nog niet gezien, maar de keuze van de scheidsrechter moeten we nou eenmaal accepteren. Zelf dacht ik nog even matchwinner te worden met nog vijf minuten te spelen. Dat moeten wij beter over de streep trekken.” Victor Edvardsen maakte voor De Eagles gelijk in de absolute slotfase, uit een op het oog makkelijk gegeven strafschop.

Rentree Eredivisie

In de tweede helft kregen de Nijmegenaren het erg lastig in de Adelaarshorst. Met de invalbeurt van Chery wist NEC het wedstrijdbeeld ook niet te veranderen. Op basis van de tweede helft verdiende de thuisploeg een punt, meent de routinier. “Met de eigen fans erachter beginnen ze te pushen. Over de gehele wedstrijd is 2-2 een terechte uitslag.” Waar NEC nog wel een sterke eerste helft op de mat legde, konden de rood-groen-zwarten dit niet doortrekken in het tweede bedrijf. De treffer van Chery kwam dan ook spontaan uit de lucht vallen. “Volgens mij was het een lange bal. Koki Ogawa knikte de bal goed door, waardoor de bal voor m’n voeten belandde. Ik sneed hem (Joris Kramer, red.) af en schoof de bal gemakkelijk binnen. Toch blij dat ik zo m’n rentree heb mogen maken in de Eredivisie. Ik heb ook veel bekenden gezien. Onder andere René Hake. Dat is mijn oud-trainer van FC Twente en FC Emmen. Leuk om hem weer even te zien.”

Zo zitten de eerste dagen van de middenvelder annex buitenspeler erop bij NEC. Het is een hectisch begin voor Chery geweest. Wel is hij erg blij met de ontvangst bij zijn nieuwe werkgever. “Afgelopen donderdag heb ik nog een wedstrijd gespeeld en heb direct daarna het vliegtuig gepakt. Ik ben goed opgevangen door de jongens en ben blij om hier te mogen spelen. Het was een beetje hectisch, maar dat is oké. Ik vind het ook fijn om weer bij m’n familie te zijn. Helaas konden ze niet komen, maar m’n vrienden zaten wel op de tribune. Het was mooi om zo binnen te komen”, sluit Chery af.

Foto: Orange Pictures