NEC slaagde er donderdagavond niet in om een plek in de halve finales van de KNVB beker af te dwingen. De ploeg van Rogier Meijer verloor met 0-2 van Go Ahead Eagles en vooral het spel was wederom teleurstellend. Dat vond ook routinier Lasse Schöne. “Er zat niet heel veel in.”

“Het was erg teleurstellend wat we hebben laten zien”, concludeert Schöne tegenover ESPN. “We komen op achterstand door een, in mijn ogen, onnodige overtreding van ‘Souf’. Op het moment dat die penalty valt is er nog niks aan de hand. We creëerde aardig wat kansen in de omschakeling. Alleen verzaakte we in de eerste helft deze kansen af te maken.”

In de tweede helft speelde NEC wat geforceerder volgens de routinier en kwamen de Nijmegenaren nauwelijks tot grote kansen. De Deense middenvelder hoopte nog op een wonder in de tweede helft en dat leek te gaan gebeuren. “Er kwam nog een beetje geloof toen Bony het veld in kwam. Hij zorgde meteen voor dreiging en speelde lekker mee.” Het mocht helaas vandaag allemaal niet lukken en daar baalt Schöne zichtbaar van. “Er is eindelijk weer publiek bij en dan geven we ze dit”, sluit een teleurgestelde Schöne af.

Foto: Rob Koppers