In de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda heeft NEC niet alleen aardig gevoetbald, maar koos het ook meer de zijkanten in plaats van diepe ballen op Björn Vleminckx. De spits, die ziek op het veld stond, ziet dat als een echte vooruitgang. “Tegenstanders zullen ook bang worden voor onze flanken.”
Na twee mindere wedstrijden voetbalde NEC nu een stuk beter, vindt ook Vleminckx. “We voetbalden leuk en ik denk dat de druk er ook wel een beetje af is als je zes punten pakt uit de vorige twee wedstrijden. Dan is het fijn dat je ook tegen NAC kan winnen, maar nog mooier is dat we ook goed voetbal hebben gebracht.”
“Ik denk dat de tegenstanders wel weten dat ze mij vaak zoeken en als ze de tweede bal kunnen gebruiken het gevaarlijk wordt. Dan staan ze twee, soms wel drie man om mij heen om dat te voorkomen en vandaag hebben we laten zien dat we ook op een andere manier kunnen voetballen. Als we dat blijven doen, zit er nog meer aan te komen en worden ze ook bang voor onze flanken. Eerder waren ze alleen bang voor de centrale as, omdat er niet voldoende voorzetten kwamen, maar als je vandaag ziet; geweldig.”
Bij de corners van NEC kon hij de Bredanaars ook goed afleiden. “Rob Penders stond bij mij, omdat hij de grootste en kopsterkste is. Toen de corner kwam liep ik weg en dan kijken ze met twee a drie man toch een andere kant uit. Maar ik wil niet zeggen dat die twee doelpunten mijn verdienste zijn, Bram kopte ze gewoon lekker binnen. Hij is kopsterk, voetballende geweldig en heel goede speler.”
Tegen Willem II moet NEC dan ook gewoon winnen vindt Vleminckx. “We moeten gewoon dezelfde lijn doortrekken en niet denken dat wat we vandaag presteerden makkelijk nadoen. Maar ik denk niet dat we zullen verslappen en er weer kort op zitten. Ik ga nu direct naar huis, mezelf verzorgen en weer topfit worden. Ik was vandaag toch een beetje ziek.”