Navarone Foor staat op papier als rechtsbuiten in het veld, maar loopt tijdens de wedstrijd eigenlijk overal. Die rol bevalt hem wel. "Ik vind het fijn om op het middenveld te staan. Ik leid de tegenstander een beetje af." Toch krijgen tegenstanders hem steeds meer door. "Ze zijn niet dom. Ze analyseren ons goed. In het begin was dat minder, dus nu letten ze wat meer op me."

Zaterdag won NEC met 2-0 van De Graafschap, al ging dat niet gemakkelijk. "Het is een ploeg die veel strijd levert. Daar hadden we even moeite mee. Maar ook dit soort wedstrijden moet je winnen. Je kunt niet elke week alleen maar mooi voetbal laten zien, al streven we daar natuurlijk wel naar." NEC werd in het zadel geholpen door de benutte strafschop van Santos. "Dat geluk moet je soms ook hebben."

Het contract van Foor loopt nog door tot volgende zomer. NEC wil in de winterstop om de tafel om die verbintenis te verlengen. "Daar wil ik nu nog niet te veel mee bezig zijn. Ik houd alle opties open. De gesprekken volgen vanzelf. Ik focus me nu op de wedstrijden. Dit is iets voor later."

Foto: Rob Koppers