Vandaag had NEC het seizoen moeten aftrappen in de Eredivisie. De politie koos echter voor een staking waardoor de gemeente besloot de wedstrijd te moeten afgelasten.

Op internet circuleerde al het initiatief "vreetsamen protest" waarbij vanmiddag een bijeenkomst zou zijn bij de cafetaria op het Keizer Karelplein. Om 13.00 uur waren, onder het toezicht van enkele agenten, ongeveer 300 supporters aanwezig op de bekende verkeersrotonde. Na een halfuur besloot een deel van de groep zich te begeven op het plein, wat gelijk voor een opstopping zorgde. Enkele auto’s, waarvan toevallig ook van NEC-speler Navarone Foor, konden na een vriendelijk verzoek doorrijden. De rest moest wachten, lang wachten tot de rest van het politiekorps zich naar het plein moest begeven. Om 14.00 uur vroeg de politie de supporters het plein te verlaten. Na wat aandringen, en helemaal niet met schoonvegen zoals Omroep Gelderland dat noemt, werd het verkeer weer hervat.

Zowel de NEC-supporters als de politie zelf, kregen de aandacht die zij wilden. Een vreedzaam protest tegen de politiestaking, wat eigenlijk ook weer gaan staking was zo bleek vanmiddag. Op Twitter laat Politie Nijmegen ook weten dat na het statement, het plein in goede sfeer werd verlaten.