Sparta-thuis? Dat winnen we wel. Althans, dat dachten veel supporters van NEC zaterdag. Maar net als thuis tegen Go Ahead Eagles ging de ploeg van trainer Peter Hyballa kopje onder. Voor de vijfde keer op rij. Echt in gevaar is NEC nog niet, maar aan 25 punten hebben de Nijmegenaren niet genoeg. Tegen wie gaan we nog punten pakken?

Programma
5 maart: NEC – Heracles
11 maart: ADO Den Haag – NEC
18 maart: NEC – FC Utrecht
2 april: Vitesse – NEC
5 april: FC Groningen – NEC
8 april: NEC – Ajax
15 april: FC Twente – NEC
22 april: NEC – Excelsior
7 mei: NEC – AZ
14 mei: SC Heerenveen – NEC

Een aantal wedstrijden valt in het rijtje Go Ahead en Sparta. ‘Daar moeten de punten worden gepakt.’ Denk aan aanstaande zondag, Heracles-thuis of in april Excelsior-thuis. Maar bij veel fans zal het vertrouwen in een goede afloop flink zijn gedaald na het debacle tegen Go Ahead en Sparta.

Thuiswedstrijden waren vaak een baken van hoop. In de eigen Goffert was NEC altijd sterk met de steun van het publiek. Daar leek tegen Go Ahead en Sparta weinig van over. NEC won dit seizoen pas vier keer in eigen huis. Vier keer speelde de ploeg gelijk en vier keer werd er verloren. Vorig seizoen verloor NEC, weliswaar met beter materiaal, in totaal vier keer thuis.

ADO Den Haag. NEC had het er thuis makkelijk tegen, maar de ploeg richt zich langzaamaan op met nieuwe trainer Fons Groenendijk aan het roer. Wellicht kan NEC op 11 maart een goed resultaat neerzetten in Den Haag. Of kan FC Utrecht verrast worden in de eigen Goffert? Feit is dat er een hoop lastige potjes aankomen voor NEC. Al is eigenlijk elke wedstrijd een lastige.

We zijn benieuwd naar jullie mening. Tegen welke clubs gaat NEC nog punten pakken?

Foto: Rob Koppers