PSV zet vol in op de terugkeer van Fred Rutten in de technische staf. Rutten (59) zou als ervaren rot naast Ruud van Nistelrooy op de bank plaats moeten nemen. De ex-spits van Oranje, momenteel trainer van Jong PSV, moet de Duitser Roger Schmidt in Eindhoven opvolgen. PSV staat momenteel tweede in de Eredivisie.

Het nieuws van het mogelijke vertrek van Rutten meldt het altijd betrouwbare Voetbal International maandagavond. Rutten was al trainer van PSV tussen 2009 en 2012. Hij kwam in februari 2021 samen met Ted van Leeuwen als diens adviseur bij NEC. Na de promotie verbond hij zich als technisch adviseur van de Raad van Commissarissen aan de club. Waarschijnlijk koos hij voor ‘slechts’ het adviseurschap, zodat hij makkelijk ergens anders aan de slag zou kunnen.

Dat kan goed dus komende zomer al gaan gebeuren. Rutten stond ook al op het lijstje van Heracles Almelo, maar daar uitten fans recentelijk hun onvrede over de mogelijke komst van de geboren Wijchenaar gezien zijn FC Twente verleden.