Dinsdag kwam het gerucht naar buiten dat NEC Ali Akman zou willen huren van Eintracht Frankfurt en woensdagmiddag werd dat bevestigd door de club. De 19-jarige Turkse spits speelt komend seizoen in Nijmegen. Technisch directeur Ted van Leeuwen en Ali Akman zelf reageerden via de clubsite op de transfer.

“Ali Akman was al in beeld toen we nog in de Keuken Kampioen Divisie speelden. Het viel ons op hoe hij als 17-jarige spits overeind bleef in de zware Eerste Divisie van Turkije”, begint Van Leeuwen. ”Bovendien komt hij uit de opleiding van Bursaspor, dat door de jaren heen getalenteerde spitsen heeft afgeleverd. Enes Ünal is daar een voorbeeld van. Nadat Eintracht Frankfurt hem contracteerde, heb ik meteen gebeld. Er spelen bij die club vier spitsen van Bundesliga-niveau.”

“Ze wilden hem echter eerst nog wat meegeven van de cultuur, het Duitse voetbal en de huisstijl van Eintracht Frankfurt. Nadat er zich meerdere clubs in Frankfurt gemeld hadden, belden ze op met de vraag of we nog geïnteresseerd waren. Dat waren we zeker. Ali is hoog gemotiveerd om voor NEC te spelen en wij hebben een speler die we er graag bij wilden hebben”, aldus de TD van NEC.

Van Leeuwen is erg blij met deze transfer en beschrijft de speler als volgt: ”Hij is zeer volwassen voor zijn leeftijd, op en top professional, een ‘Fox in the box’, met een dodelijk schot in de benen en een winnaarsmentaliteit.”

Akman zelf is ook blij zijn transfer: “Ik ben blij om bij NEC aan de slag te gaan. In een vroeg stadium heeft de club zich gemeld met de boodschap interesse in mij te hebben. Na de eerste gesprekken had ik een erg goed gevoel bij de club. Ze volgden me al een langere tijd en wilden me graag hebben. Ik kan niet wachten om te beginnen bij NEC.”

Foto: Rob Koppers