Na de 3-0 overwinning op rivaal Vitesse, zijn er opnieuw spelers van NEC uitverkozen voor diverse Teams van de Week. Zo is Jasper Cillessen inmiddels vaste klant in deze rubriek, terwijl ook Sontje Hansen na zijn twee goals in de spotlights wordt gezet.

Bij Voetbal International is een plekje voor Hansen ingericht op de plek van aanvallende middenvelder. Dit vanwege moordende concurrentie op de flanken van de tegen Ajax uitblinkende Feyenoorders Igor Paixao en Yankuba Minteh. Hoewel Cillessen ook een 7 scoorde, krijgt bij VI PSV’er Walter Benitez de voorkeur. Bij het AD is Cillessen wel de doelman van dienst.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AD Sportwereld (@adsportwereld)

Bij de Telegraaf heeft beoordelaar Ben Wijnstekers liefst drie NEC’ers in zijn elftal te staan. Te beginnen met Cillessen, waarover de oud-Feyenoorder zegt: “Die heeft echt z’n vorm weer te pakken en was echt ouderwets goed in de derby tegen Vitesse. Hij is gewoon een heel goede keeper, die niet voor niets zo’n carrière heeft gemaakt.” Ook Hansen moet de credits krijgen, vindt Wijnstekers, hoewel hij ook Twentenaar Daan Rots en PSV’er Johan Bakayoko zag uitblinken. “Maar als je als invaller in een half uur tijd twee van zulke goals maakt, waarvan die eerste als een raket in de kruising vloog, dan verdien je het.”

Tenslotte staat ook Philippe Sandler, die in de tweede helft de aanvoerdersband droeg, in de driemansdefensie van de oud-international. “NEC zit natuurlijk in een geweldig momentum. Sandler kan goed voetballen van achteruit. Hij straalt rust uit en dat hij alles onder controle heeft. Dat geeft ook vertrouwen aan een elftal. Ik hoop voor hem dat hij het fysiek aankan weer die stap omhoog te maken. Bij Feyenoord kende hij veel pech, maar de kwaliteiten heeft hij.”