Zondagavond won NEC het uitduel met 0-3 van Excelsior. De formatie van Rogier Meijer maakte niet echt een onuitwisbare indruk, maar desondanks staan er verschillende NEC’ers in het team van de week van meerdere media.

Zo kiest Voetbal International voor Jasper Cillessen en Souffian El Karouani in hun elftal. Beiden worden beoordeeld met een 7,5 voor hun optreden in Rotterdam. De linksback scoorde de bevrijdende 0-2 tegen Excelsior en vond dat hij er wel eentje extra had mogen maken, terwijl de Groesbeekse doelman zijn zesde clean sheet van het seizoen kon bijschrijven. Doordat Lars Unnerstall van FC Twente niet zijn beste spel liet zien is Cillessen nu de best beoordeelde keeper van de Eredivisie door VI.

Ook bij andere media stonden er NEC’ers in het team van de week. Zo koos het Algemeen Dagblad ook voor El Karouani, terwijl VoetbalPrimeur juist voor Calvin Verdonk koos. De linksback uit Dordrecht speelde tegen Excelsior door de blessure van Bart van Rooij juist als rechtsback en deed dit niet onverdienstelijk. Zo gaf hij de assist op de 0-1 van Magnus Mattsson. Zelf was Verdonk niet helemaal tevreden over zijn optreden tegen de Kralingers.

Foto: Orange Pictures