Het was zaterdagavond weer eens genieten van Elayis Tavsan in het shirt van NEC. De rechtsbuiten was belangrijk met zijn dribbels die directe tegenstander Anselmo García McNulty doldraaide én met de openingsgoal. Tavsan genoot zelf ook van zijn eigen spel, maar ook van de teamprestatie.

“Het was weer een ouderwetse avond voor mij”, begint de vleugelaanvaller opgetogen. “In de eerste helft had ik een aantal goede acties en mijn goal natuurlijk. Die was niet te missen, maar je moet hem wel even maken. Ik vond mezelf een goede wedstrijd spelen, maar ook als team speelden we heel goed. Als we deze lijn doortrekken, kunnen we hele mooie dingen gaan doen.”

Linksback McNulty had een zware avond met Tavsan en werd in de rust uit zijn lijden verlost door PEC-trainer Johhny Jansen. “Dat klopt ja, haha. Ik ging hem de eerste helft steeds voorbij. In de tweede helft was hij er niet meer. Als buitenspeler is het heerlijk om te zien als je directe tegenstander vroeg wordt gewisseld. Dat wil je dan doortrekken naar de tweede helft.”

Ambitie

NEC had het de afgelopen weken lastig om het goede spel om te zetten in resultaat. Tegen PEC lukte dat wel. Zeker het eerste uur was het veldspel van een hoog niveau, erkent ook Tavsan. “Het begint met goed spel. Het kan altijd ongelukkig zijn dat je verliest of gelijkspeelt. Maar als je dit spel op de mat blijft leggen, dan is de kans wel heel groot dat je wedstrijden blijft winnen. Dat zie je nu ook weer. Dat moeten we vasthouden en doortrekken naar volgende week.” Tavsan kijkt dan ook positief vooruit. “Ik weet niet waar dit kan eindigen. Als we zo blijven spelen, dan kan het heel mooi eindigen dit seizoen. Ik ga geen gekke uitspraken doen, maar die heb ik wel in mijn hoofd. Een beetje dromen is altijd goed. Je moet ambities hebben als team en die heb ik ook.”

Foto: Orange Pictures