Elayis Tavsan heeft al meermaals uitgesproken komend seizoen een nieuwe uitdaging aan te willen gaan. Na een prima eerste seizoen in Nijmegen met elf treffers in 37 Keuken Kampioen Divisie duels is hij inmiddels een veelzijdige vleugelspits in de Eredivisie.

De teller staat momenteel op zeven goals in 28 wedstrijden. Dat zijn elf wedstrijden meer dan Björn Meijer, de linksback van FC Groningen. Naar verluidt wil Club Brugge komende zomer 3,5 miljoen euro neertellen voor de verdediger. Mede door dat gegeven lijkt NEC ook flink te kunnen gaan cashen voor de 21-jarige Tavsan komende zomer. “Ik denk echt dat we ons vergissen in het bedrag dat je voor hem kan krijgen”, stipt VI-watcher Sander Janssen aan in de Jarda Podcast. 

In de Keuken Kampioen Divisie ontving NEC al om en nabij twee miljoen euro voor Ferdi Kadioglu, Arnaut Danjuma Groeneveld en Anthony Musaba. “Nu zijn we een Eredivisie-club. Dat kan de prijs enorm opdrijven. En vaak is het zo dat supporters in Nijmegen spelers heel kritisch benaderen en dan dus lager inschatten. Niemand had zoveel geld verwacht voor Musaba, maar bijvoorbeeld ook voor Jay-Roy Grot.”

Jeroen Rengers stipt nog aan dat het optreden van Tavsan bij Jong Oranje ‘enorm belangrijk’ kan zijn. Daar maakte Tavsan vorige week bij zijn debuut twee treffers. “Daar zijn echt alle ogen op gericht. Ik ben benieuwd wie met hem aan de haal gaat. Een Nederlandse club zie ik het niet zo snel betalen.” Tavsan kwam in 2020 voor een klein bedrag over van Sparta. Hij heeft bij NEC nog een contract tot de zomer van 2023, de club heeft een optie voor nog een extra jaar.