Dankzij de snelle gelijkmaker van Elayis Tavsan, kon NEC zondag uiteindelijk makkelijk uitlopen tegen FC Volendam (1-4). Het gaat al weken over de toekomst van de vleugelspeler. Door zijn goal zal de belangstelling in ieder geval niet minder zijn geworden.

NEC had het in het begin moeilijk tegen de promovendus. “We kwamen snel 1-0 achter. Ik denk dat we zoekende waren in de eerste helft. Na mijn 1-1 hebben we wel veerkracht getoond en snel de 1-2 gemaakt, dat was wel lekker”, aldus de rechtsbuiten tegenover ESPN. FC Volendam zit in de positie, waar NEC vorig jaar ook in zat als promovendus. NEC won de eerste thuiswedstrijd door onder andere de geweldige support van de supporters. “De trainer zei het nog van tevoren. Het maakte iedereen scherp en we waren er op beducht.”

Toch kon Volendam na de 1-0 niet doordrukken en maakte Tavsan al snel de gelijkmaker. “Hij kwam omhoog en toen dacht ik al dat ik hem in de stuit omhoog moest nemen. Hij zat genoeg in de hoek en daardoor ging hij erin. Je kan hem ook helemaal verkeerd raken en dan gaat hij het stadion uit.”

Transfer

In de afgelopen weken zijn er al veel clubs gelinkt aan Tavsan, maar echt duidelijkheid wil hij nog niet geven. “Vooralsnog ben ik nog steeds bij NEC en doe ik mijn stinkende best hier. Iedereen heeft ambities, ik ook. Als er iets moois voorbij komt, denk ik dat ik er klaar voor ben. Als dat niet gebeurt, blijf ik hier.” Dat de wens voor een vertrek er ligt, maakt hij wel nog eens duidelijk. “De juiste club moet er wel zijn. Mijn zaakwaarnemer houdt mij er ook een beetje vanaf, dus ik weet ook niet zoveel over andere clubs.”

Wellicht dat de komst van Jasper Cillessen nog verandering brengt in de gedachten van Tavsan om te vertrekken? “Jasper is natuurlijk een ervaren en goede keeper voor ons. Zijn ervaring in het Nederlands elftal, is voor ons alleen maar mooi. Ik heb het daar nog niet met hem over gehad, dus wie weet. Als hij naar me toekomt, mag hij het proberen, maar ik heb de ambitie om weg te gaan, dus ik weet niet of het hem gaat lukken”, aldus een duidelijke Tavsan.

Foto: Orange Pictures