Elayis Tavsan heeft zaterdagavond gescoord voor Jong Oranje. De buitenspeler scoorde de 1-0 in het vriendschappelijke duel met Noorwegen en leverde zo zijn bijdrage in de 3-0 overwinning. Het was alweer de vierde treffer voor Tavsan in het hoogste Nederlandse jeugdelftal. Dirk Proper bleef de gehele wedstrijd op de bank.

De aanvaller kreeg zaterdag een basisplaats van bondscoach Erwin van de Looi. Hij besmeurde het vertrouwen van de trainer niet; binnen drie minuten kopte de NEC’er via een tegenstander zijn ploeg op voorsprong. Dit was het startschot van een vermakelijke wedstrijd, die Jong Oranje met 3-0 wist te winnen. Crysencio Summerville en Ludovit Reis namen de overige treffers voor hun rekening. Tavsan mocht de gehele wedstrijd meedoen.

Bij het Nederlands Elftal voelt Tavsan zich als een vis in het water. De goal tegen Noorwegen betekende alweer zijn vierde in Jong Oranje, waarvoor hij tot nu toe vijf keer in actie kwam. Daar waar de buitenspeler al het hele seizoen worstelt met zijn vorm in Nijmegen, lijkt het Oranje shirt voor hem een medicijn te zijn.

Tavsan is met Jong Oranje afgereisd naar Spanje ter voorbereiding op het EK onder 21. Dit toernooi wordt in de zomer gehouden in Roemenië en Georgië. Over twee dagen kan de buitenspeler opnieuw in actie komen, wanneer Nederland aantreedt tegen de talenten van Tsjechië.

Foto: Orange Pictures