Elayis Tavsan sloot zich na zijn droomdebuut bij Jong Oranje weer aan bij NEC. De vleugelaanvaller scoorde twee keer en bezorgde zijn team daarmee een belangrijke overwinning tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland (2-0). “Het is een droom. Met mijn debuut was ik al blij, laat staan twee doelpunten.”

“Ik heb lekker getraind met die jongens en dat was wel anders dan bij NEC”, begint Tavsan. “Een andere omgeving ook. Eerst in Bulgarije natuurlijk en daarna weer terug naar Nederland. Ik heb het er echt enorm naar mijn zin gehad en ben blij dat ik mijn debuut heb mogen maken.”

Ondanks het reizen met Jong Oranje heeft de aanvaller geen last van pijntjes of andere ongemakkelijkheden in aanloop naar aankomende zondag. “Ik voel mij helemaal fit. De hele week voel ik mij goed en ik heb alles getraind. In Leeuwarden wordt het een lastige wedstrijd, maar ik geef ons zeker een goede kans. Als wij ons spel spelen en goed zijn aan de bal dan zie ik het zeker goed komen.”

Voor Tavsan nu de uitdaging om zijn goede vorm door te trekken. “Het zou lekker zijn om er weer een zo binnen te schieten als bij Jong Oranje. Toch heb ik het ook gemist om hier wedstrijden te spelen en zeker met het volle uitvak van zondag heb ik er zeker zin in”, sluit Tavsan lachend af.

Foto: Orange Pictures