NEC maakte maandag bekend dat Elayis Tavsan voor drie jaar plus een optie voor nog een jaar tekent bij de club. De 19 jarige jeugdinternational van Oranje komt over van Sparta Rotterdam, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Telstar. Voor die club scoorde hij twee keer tegen NEC. ForzaNEC sprak hem bij zijn presentatie.

Elayis Tavsan werd maandagmiddag om half 4 gepresenteerd bij schep in het Goffertpark. Tijdens de presentatie liet Wilco van Schaik weten dat ze deze jonge speler al een lange tijd volgen: "Wij volgen Elayis al een flinke tijd en we hebben hem vorig seizoen 18 keer bekeken. Hij maakt een goede indruk en we zien hem echt als een aanwinst."

ForzaNEC vroeg aan Tavsan waar zijn kwaliteiten liggen. "Ik ben goed bij de 1 op 1 acties, ik maak gebruik van mijn snelheid en scorend vermogen. Ik kan spelers vrij voor de goal zetten en zo grote kansen creëren", zei de aanvaller lachend. "Ik denk dat ik mijzelf bij NEC goed kan ontwikkelen. Het is een andere club dan Telstar, waar ik vorig seizoen speelde, er is hier veel meer druk want er moet gepresteerd worden. Dat kan mij helpen bij het ontwikkelen."

De keuze voor NEC was voor Tavsan ook niet moeilijk. "NEC is een mooie club met een rijke historie. Ze hebben een goede achterban en ik kijk er naar uit om hier te spelen. Ik heb een goed gevoel bij de mensen hier en de stad Nijmegen. Als ze je al lang volgen en ze je graag willen hebben, geeft dat natuurlijk een goed gevoel, ik hoop dat ik mijn kwaliteiten hier kan laten zien in de Goffert."

Foto’s: Rob Koppers