Maandagochtend trainde Elayis Tavsan voor het eerst mee met de groep, nadat hij genoot van een iets langere vakantie. ForzaNEC sprak met hem.

Door zijn wedstrijden voor Jong Oranje kon de vleugelaanvaller pas wat later op vakantie dan zijn ploeggenoten, hij heeft er echter zin in: “Ik ben helemaal fit en heb zin in het nieuwe seizoen. In totaal ben ik maar een weekje weggeweest, maar met dit lekkere weer is het ook fijn om weer te beginnen.”

Tavsan kende een prima debuutjaar in de Eredivisie en werd uiteindelijk zelf in menig talentenlijstje genoemd. Over interesse weet hij weinig. “Ik sluit me daarvoor af en ben nu nog bij NEC. Je weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren.” De linkspoot is echter wel duidelijk over zijn ambities en dat weet ook zijn zaakwaarnemer Said Boutahar. “Ik voel me hier op mijn gemak, maar heb ook aangegeven dat ik een stap wil maken. Maar dat moet wel de goede stap zijn voor mij. Speeltijd is daarbij het belangrijkste.”

Mocht hij alsnog bij NEC blijven, dan wil hij zo hoog mogelijk eindigen. “We kunnen voor de play-offs gaan. Dat zou een mooi doel zijn als ik blijf. Maar ik heb nog geen aantallen goals of assists in mijn hoofd, ik wil gewoon belangrijk zijn voor het team.”

Foto: Orange Pictures