NEC bood Ajax, vorige wedstrijd, goed weerstand en kreeg via onder anderen Elayis Tavsan en Jonathan Okita kansen op een goal. Na de laatste training, die overigens werd gehouden in Het Goffertstadion, blikt de international van Jong Oranje terug op die wedstrijd tegen Ajax. Dat het rendement omhoog zal moeten is duidelijk en dat beseft de vleugelaanvaller ook. “Ik weet niet waar het aan ligt, maar we moeten dreigender zijn in de afwerking.”

Heel even stond het vorige week op het scorebord: 1-0. Het publiek en ook Tavsan zelf dachten al dat zijn actie een goal had opgeleverd. “Extra zuur dat die bal er niet in ging. Ik was er helemaal doorheen en hoefde alleen nog maar binnen te schieten. Door het publiek dacht ik zelf ook even dat ik gescoord had, maar het bleek het zijnet te zijn geweest.” In de Domstad kunnen de rood-groen-zwarten ook weer rekenen op steun van velen supporters. Iets waar de aanvaller alleen maar trots op is. “De uitsupport is ongekend dit seizoen, dat helpt ons heel erg om een goed resultaat te boeken.”

De aanvaller had een lastig begin van het seizoen, maar in speelronde zes stond Tavsan voor het eerst weer in de basis. Hij maakte zijn eredivisiedebuut in het thuisduel tegen FC Utrecht (0-3). “Ik was toen niet 100% fit. Ik kwam terug van een blessure, maar ik was blij dat ik toen kon starten. Sinds die wedstrijd ben ik een stuk verder in mijn ontwikkeling. Ik heb veel geleerd hier bij NEC, maar natuurlijk ook bij mijn eerste periode in Jong Oranje”, aldus de talentvolle aanvaller.

“Nog vier finales”

Het thuisduel tegen Utrecht was geen goede wedstrijd van NEC volgens Tavsan. Morgen verwacht hij een beter resultaat en een andere mentaliteit dan toen. “Ik verwacht dat Utrecht er volop gaat klappen. Ze spelen thuis en hebben al lang niet meer gewonnen. Wij moeten ons eigen spel spelen net zoals tegen Ajax, met diezelfde intensiviteit en veel energie. Je hebt gezien dat we voetballend goed kunnen zijn. Dat zal morgen net zo zijn.”

“Nog vier finales te gaan voor de strijd om Europees voetbal”, zo benoemt Tavsan het slotstuk van de competitie. “We hebben een goede kans om de play-offs te behalen. We staan er misschien wel beter voor dan twee weken geleden. Al onze concurrenten laten punten liggen. Laten wij morgen beginnen met deze te pakken”, sluit een hoopvolle Tavsan af.

Foto: Rob Koppers