Zaterdagavond staat er voor NEC een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. Voor geboren Rotterdammer Elayis Tavsan wordt de wedstrijd tegen de huidige nummer zes een bijzondere.

Van 2008 tot 2020 stond de jonge aanvaller namelijk onder contract bij de Kasteelclub. Hij maakte er dan ook zijn debuut in het profvoetbal. Dit deed hij op 19 november 2018 tijdens een 1-1 gelijkspel in de Keuken Kampioen Divisie. De tegenstander die dag? Jawel, NEC. Ruim vier jaar later is alles anders en wordt het affiche in de Eredivisie gespeeld. NEC staat hier knap negende en de bezoekers doen het met een zesde plaats nog beter, weet ook Tavsan.

‘’Sparta is dit seizoen goed bezig. Ze zijn een stugge ploeg die weinig tegengoals krijgt’’, analyseert Tavsan de aanstaande tegenstander tegenover ForzaNEC. ‘‘Maar met onze creativiteit voorin heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.’’ En juist die creativiteit leek in het heenduel te ontbreken. Waar de ploeg van trainer Rogier Meijer weinig kansen creëerde op het Kasteel en in de gehele eerste seizoenshelft, lijkt dat probleem sinds de winterstop opgelost te zijn. En dat is voor een deel ook zeker op het conto van Tavsan te schrijven.

In vorm

De rappe aanvaller schoot dan ook uit de startblokken in het nieuwe jaar en scoorde niet alleen tegen Almere City in de KNVB Beker (0-4 winst), maar leverde ook nog eens twee assists in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (3-1 winst). ‘‘Zelf had ik het gevoel dat ik beter en beslissender moest zijn in de tweede seizoenshelft’’, geeft de aanvaller zelfkritisch aan. ‘‘En door hard en extra te trainen met de assistent trainer komt dat er nu ook uit. Het is mooi om te zien dat dat helpt.’’ 

Op de vraag of de jonge aanvaller uitkijkt naar het weerzien met zijn oude club en voormalig teamgenoten reageert de man in vorm opgewekt. ‘‘Ik vind het leuk om ze weer te zien. Sven (Mijnans, red.) spreek ik zelfs nog af en toe. Maar het enige waar ik nu mee bezig ben is het winnen van de wedstrijd!’’

Foto: Orange Pictures