Elayis Tavsan was vorige week nog de schlemiel toen hij verzuimde de wedstrijd tegen PSV in het slot te schieten. Uit de tegenaanval viel de gelijkmaker en tot overmaat van ramp bleef NEC in de blessuretijd zelfs met lege handen achter. Dat was zondagmiddag in Deventer wel anders.

Tavsan knalde NEC na een half uur spelen op magistrale wijze op voorsprong. “Dat is het mooie van voetbal. De ene wedstrijd mis je, de andere maak je het weer goed”, is de vleugelaanvaller realistisch voor de camera’s van ESPN. De aanvaller was tevreden na de overwinning op concurrent Go Ahead Eagles. “Het team speelde goed, maar ik ook. Zo’n doelpunt is dan lekker.” Dat had hij, tot verbazing van Rogier Meijer niet aan de technische staf, maar aan zijn zaakwaarnemer te danken: “Ik heb het met mijn zaakwaarnemer er weleens over gehad, dat ik die afvallende bal altijd moet verwachten. Dat deed ik nu goed.”

Van de mogelijke kritiek op zijn spel trekt hij weinig aan: “Ik ben altijd dreigend, bezig met doelpunten en assists. Dat oogt misschien egoïstisch, maar als de fans dat vinden dan is dat maar zo”, besluit de vaardige linkspoot.

Foto: Orange Pictures