Elayis Tavsan staat op het punt NEC achter zich te laten. De buitenspeler tekende eerder al een voorcontract bij Hellas Verona voor een transfer van aankomende zomer, maar lijkt nu al eerder naar Italië te vertrekken.

Tavsan speelde sinds de winterstop niet meer omdat hij kampte met een hamstringblessure. Daarnaast zou hij met zijn hoofd niet helemaal bij NEC zijn wegens transferperikelen. Vlak voor de jaarwisseling was hij in de zeges van NEC op Fortuna Sittard en PEC Zwolle nog van grote waarde.

Eerder werd al duidelijk dat Tavsan NEC na dit seizoen zou verlaten. Het contract van de 22-jarige rechtsbuiten liep af en er was geen intentie om langer door te gaan. Afgelopen zomer was de aanvaller ook al dichtbij een transfer, maar kwam dit er uiteindelijk, mede door een blessure, niet van.

In de zomer van 2020 kwam Tavsan over van Sparta om NEC te versterken. In het promotieseizoen was hij een van de uitblinkers, al was hij er tijdens de play-offs niet bij. Jonathan Okita verving hem en werd de grote held in Nijmegen. In totaal speelde Tavsan 118 duels voor NEC. Hierin scoorde hij 25 keer en gaf hij zeventien assists.

Foto: ForzaNEC