Elayis Tavsan heeft met Jong Oranje 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong Japan. Het was voor de beloften van Nederland de laatste wedstrijd voorafgaand aan het EK. Tavsan speelde ruim een uur mee.

Jong Oranje startte de wedstrijd goed. Binnen het eerste kwartier kreeg de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi een grote kans op de 1-0. Tavsan ging met een mooie schaar buitenlangs zijn directe tegenstander, sneed naar binnen, maar raakte met hulp van de keeper de lat. Het was een van de oplevingen die Tavsan wel vaker heeft bij Jong Oranje. Daarna kreeg Nederland het lastig. De Japanners kwamen beter in het spel en kregen een aantal goede kansen. In de tweede helft ontsnapte Nederland aan een penalty. Jan Paul van Hecke maakte een duidelijke overtreding op een Japanse aanvaller, maar de scheidsrechter gaf geen strafschop.

Na een uur te hebben gevoetbald moest Tavsan plaatsmaken voor Million Manhoef. De 22-jarige aanvaller zag zijn ploeg met 0-0 gelijkspelen tegen Jong Japan. Over anderhalve week gaat het er echt om. Dan neemt Jong Oranje het in Georgië op tegen Jong België.

Bekijk de samenvatting van Jong Nederland – Jong Japan hier:

Foto: Orange pictures