NEC speelde vrijdagavond in eigen huis teleurstellend gelijk tegen laagvlieger Helmond Sport (2-2). Elayis Tavsan gaf de assist op de 2-1 op een voor NEC frustrerende avond. "Je laat het uiteindelijk zelf liggen", meldde de jonge buitenspeler.

Over zijn eigen spel is Tavsan wel tevreden, maar ook de jongeling vond dat hij en zijn ploeg vrijdagavond ‘gewoon hadden moeten winnen’. "Want ook mijn kansen moeten er gewoon in. Die van Okita, die van Ondaan, en die van mij."

NEC had het zwaar tegen de gasten uit Helmond, die fel aan de wedstrijd begonnen en al vroeg op voorsprong kwamen. Terell Ondaan zorgde voor de gelijkmaker, een klein kwartier later. Drie minuten na rust was het rechtsback Van Rooij die, op assist van Tavsan, keeper Van Gassel tot vissen dwong. De geboren Rotterdammer, die nog maar 19 is, was na afloop niet blij.

"Het hoge druk zetten, wat we graag doen en wat we ook kunnen, ging vandaag een stuk minder goed dan bijvoorbeeld vorige week. Tegen NAC ging dat wel, vandaag minder. Toch moet je gewoon zelf scherp blijven en de kansen afmaken. Dat de voorbereiding op zo’n wedstrijd anders is met de huidige omstandigheden is logisch, maar geen excuus. Tegen NAC lieten we zien er goed mee om te kunnen gaan."

De jeugdinternational van Oranje sloot nog wel lachend af. "Een keer extra afwerken op de training zou best handig zijn."

Foto: Rob Koppers