Elayis Tavsan staat in het Eredivisie Elftal van de Maand december. De rechtsbuiten kende een prima maand, maar was met name in het uitduel met PEC Zwolle niet te stoppen. In die wedstrijd zag Tavsan zijn directe tegenstander in de rust ook gewisseld worden. Daarnaast maakte hij ook de aansluitingstreffer in de wedstrijd tegen Ajax na een prachtige solo.

Die goal was echter niet genoeg om nog terug te komen tegen de Amsterdammers. Naast Tavsan staat er ook een oud NEC’er in het Elftal van de Maand, namelijk Ferdy Druijff.Β De elf namen voor het elftal worden gekozen door statistieken van Opta en de stemmen die supporters kunnen geven op de Man of the Match per Eredivisiewedstrijd.

Tavsan (22) kent tot nu toe een wisselvallig seizoen, waarbij hij een groot gedeelte van het begin van het seizoen moest missen door een blessure die hij opliep in het eerste duel. In acht wedstrijden was de rechtsbuiten tot nu toe twee keer trefzeker en was hij één keer de aangever. Tavsan heeft bij NEC nog een contract tot het einde van het seizoen.

Foto: Orange Pictures