NEC stond na de rode kaart van Rens van Eijden een tijdje op een minimale voorsprong. Elayis Tavsan, eerder dit seizoen vaak basisspeler, wist een heerlijke tweede goal te maken waardoor de Nijmegenaren met 2-0 wonnen. De rechtsbuiten was hier uiteraard erg tevreden mee.

“Ik probeer zoals altijd met actie te maken. Dit keer zoek in mijn tegenstander op, ga ik hem mooi voorbij en schiet ik hem heel mooi binnen. Fantastisch!”, analyseert een glimlachende Tavsan. “Natuurlijk als je twee wedstrijden op de bank begint dan is dat jammer, maar ik ben blij dat ik als invaller beslissend kan zijn.” De rechtsbuiten is niet van plan nog langer op de bank te zitten: “Gewoon goed blijven trainen en ik denk dat ik vandaag wel heb laten zien dat ik in de basis thuis hoor.”

Voorin wil het bij de Nijmegenaren nog niet altijd vlotten, toch ziet Tavsan lichtpuntjes: “Ik denk dat we bepaalde wedstrijden het vooral onszelf onnodig moeilijk maken. Daardoor komen we voorin niet helemaal goed uit de verf, maar ik zie wel een stijgende lijn”, zegt de 19-jarige buitenspeler op de socials van NEC na de wedstrijd. “Het is geen gemakzucht of onderschatting. Het is gewoon hoe bepaalde wedstrijden lopen denk ik. Tegen Cambuur bijvoorbeeld: zij zijn veel aan de bal, dan is het moeilijk aanvallen iets te doen. Het is iets waaraan we werken.”, sluit Tavsan af.

Foto: Rob Koppers.