Elayis Tavsan kan terugkijken op een mooie overwinning tegen Fortuna Sittard (1-3). Het was voor de Nijmegenaren de. eerste overwinning na een maand. ”Dat voelt natuurlijk heel lekker. Tegen Feyenoord hebben we natuurlijk geen resultaat gehaald en daarvoor ook niet. Dus extra lekker dat je nu drie punten pakt”, zegt Tavsan tegenover ForzaNEC.

De aanvaller maakte tegen Fortuna zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. ”Het is speciaal om je eerste doelpunt in de Eredivisie te maken en ik ben er erg blij mee. Bij mij speelde het niet zo, ik wil gewoon elke wedstrijd scoren en je weet dat die eerste gaat komen. Als de eerste komt, dan komen er nog meer. Ik blijf zelfverzekerd dat het gaat gebeuren. Het is wel anders dan scoren in de Keuken Kampioen Divisie. ”Dat is heel anders, altijd lekker als je de eerste binnen hebt.”

De Rotterdammer staat bekend als een koele kikker, ook na wedstrijden. Na zijn goal liet hij zich wel gaan. ”Omdat je eerste Eredivisie doelpunt toch wel speciaal is liet ik me wel even gaan. In de voorbereiding raakt ik geblesseerd, twee wedstrijden ben je niet helemaal fit. Ik moest mezelf weer in het elftal spelen. Ik ben altijd wel rustig gebleven en liet mezelf niet gek maken. Ik heb ook mensen om me heen die daarbij hebben geholpen.”

NEC speelt nu een ander systeem. ”Dat is wel prima voor mij. Vandaag ging het lekker, tegen Feyenoord ook. Toen had ik ook kunnen scoren. Ik sta in de spits, maar ik heb natuurlijk wel de vrijheid om een beetje te zwerven. Voor mij is het lekker dat je een vrije rol hebt. Vorig seizoen heb ik een aantal keer in de spits gespeeld in een 5-3-2 formatie samen met Jona (Jonathan Okita, red.). Ik vul het op mijn eigen manier in.”

Akman was in het begin van het seizoen de publiekslieveling omdat hij steeds scoorde. ”Ali deed het heel goed in het begin van het seizoen. Nu sta ik er en ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg.

Komende week is er een interlandbreak. Tavsan zit nog niet bij de selectie van Jong Oranje. ”Dat is voor mij wel een doelstelling om erbij te zitten. Ik ben nu op de goede weg en als ik wekelijks probeer te laten zien zie ik het wel goedkomen. Ik moet nog wel veeleisender worden, daar ben ik wel mee bezig”, sluit Tavsan af.

Foto: Orange Pictures