Elayis Tavsan had afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in de promotie van NEC naar de Eredivisie. Met elf goals en zeven assists heeft hij zich in de kijker gespeeld bij meerdere clubs, ook in het buitenland. Er zou interesse van Besiktas zijn, maar voorlopig is Tavsan gewoon speler van NEC en begint hij met goede zin aan het nieuwe seizoen.

De buitenspeler vertelde vorige zomer toen hij van Sparta overkwam naar NEC dat het zijn doel was om te promoveren met NEC naar de Eredivisie. “Dat de promotie na één jaar al is gelukt is natuurlijk echt een droom. Zeker individueel was het ook een goed seizoen voor mij en ik ben heel blij dat ik het team heb kunnen helpen.” Tavsan miste na zo’n goed jaar echter wel de laatste twee wedstrijden van de play-offs wegens een hamstringblessure die hij opliep tegen Almere City. “Gelukkig ben ik weer hersteld van die blessure. Ik had vier weken nodig om te herstellen, maar ik ben nu weer helemaal fit en klaar om te beginnen.”

Aan het einde van vorig seizoen ging het in de media steeds over de 1,5 miljoen euro die Besiktas zou willen betalen aan NEC om Tavsan over te nemen. Die geruchten zijn er nog steeds. Tavsan zelf zegt er het volgende over: “Ik merk wel dat er in de media dat er belangstelling voor mij is vanuit het buitenland. Ik hou me daar zelf niet zoveel mee bezig en ik focus me gewoon op NEC en op dit Eredivisieseizoen en ik zie wel wat er gaat gebeuren.”

Elayis Tavsan heeft goede hoop voor NEC in het eerste seizoen terug op het hoogste niveau. “Tuurlijk moeten we eerst voor lijfsbehoud gaan spelen, maar we hebben een goed team en wie weet kunnen we van daaruit nog wel gaan verrassen. Met ervaren jongens zoals Danny Vukovic en Lasse Schöne erbij hebben we een goede mix met jong talent en ervaring.” De talentvolle aanvaller van de Nijmegenaren wil komend seizoen minstens zo belangrijk zijn als dat hij in de Keuken Kampioen Divisie was. “Ik wil een nog beter seizoen draaien dan vorig jaar met meer goals en meer assists om zo belangrijk te zijn voor het team.

Tavsan speelt komend jaar zijn eerste seizoen in de Eredivisie maar heeft nog geen specifieke wedstrijd waar hij naar uit kijkt. “Het maakt me echt niet uit. Ik heb zin in iedere wedstrijd, zeker ook hier in de Goffert. Ik hoop dat iedere wedstrijd hier mooi wordt. Ik ben vooral gewoon blij dat de stadions weer vol zitten en dat we iedere thuiswedstrijd weer steun zullen krijgen van het publiek.”