Elayis Tavsan was dinsdag een van de uitblinker bij NEC, dat met 1-3 won bij FC Volendam. Tavsan opende op aangeven van Rangelo Janga de score en de spits scoorde vervolgens zelf twee keer. Logischerwijs was de aanvaller na afloop tevreden.

"Volgens mij speelde ik in de eerste helft wel goed", vertelde Tavsan op de clubsite van NEC. "Ik had er wel meer dan één kunnen maken, want ik kreeg nog wel een paar kansen. Uiteindelijk ging het wel lekker. Wat ik liet zien is wel waar ik voor gehaald ben. Acties naar voren maken en voor goals en assists zorgen. Dat probeer ik elke wedstrijd te leveren."

Na een goede eerste helft hield NEC na rust vooral tegen. "Het was voor ons hopen op een counter. Voor ons was de tweede helft dus ook wel spannend, maar we hadden er alle vertrouwen in dat het goed zou gaan komen en we de drie punten zouden pakken. Dat hadden we ook wel te danken aan Norbert, want die pakte twee hele goede ballen. Hij speelde ook een prima wedstrijd."

Tavsan vond de zege terecht. Voor NEC was het de tweede op rij na de 2-1 tegen Jong Ajax. "We waren de gevaarlijkste ploeg vandaag en verdienden het gewoon om te winnen. Dan doe je het gewoon goed. Er zit veel kwaliteit in deze jonge ploeg en we kunnen goed met elkaar opschieten, ook buiten het veld. Op papier hebben we een zware seizoensstart, maar voorlopig doen we het hartstikke goed."

Foto: Rob Koppers