Elayis Tavsan is door bondscoach Erwin van de Looi geselecteerd voor Jong Oranje. Net als Jasper Cillessen vliegt de jongeling komende week uit. Jong Oranje, dat zich voorbereid op het EK 2023, speelt oefenduels met België en Roemenië.

Tavsan kent een mindere fase bij NEC en werd afgelopen zaterdag zelfs uitgefloten nadat hij volgens supporters een tegengoal veroorzaakte. Uit de cijfers blijkt echter dat de linkervleugelaanvaller helemaal niet zo slecht draait en op sommige vlakken al verbeterd is ten opzichte van vorig seizoen.

Tavsan (21) maakte vorig seizoen indruk bij zijn debuut in maart voor de beloften van Oranje. Hij scoorde bij een 0-0 stand twee doelpunten voor Jong Oranje, dat op dat moment met tien man stond. Het waren twee cruciale goals in de strijd om een ticket voor het EK.

In Zeist gaat Tavsan samen trainen met onder anderen Brian Brobbey, Xavi Simons en Ryan Gravenberch. Vrijdag staat de wedstrijd tegen België (Leuven) op het programma, dinsdag 27 september wacht Roemenië (Cluj).

Foto: Orange Pictures