Elayis Tavsan kende een wisselvallige eerste seizoenshelft. Zo stond de 22-jarige rechtsbuiten lange tijd aan de kant met een blessure, maar was hij tijdens de laatste wedstrijden van NEC een van de smaakmakers in zeges op onder meer Fortuna Sittard en PEC Zwolle. Daarnaast gaat Tavsan ook nog even in op zijn contract, dat deze zomer afloopt.

Tijdens de gewonnen oefenwedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf (2-0) speelde Tavsan een helft mee. Zaterdagochtend was het tijd voor de selectie om daarvan te herstellen. Dit werd gedaan met een training waarin voetvolley centraal stond. De buitenspeler vormde daarin een team met Bram Nuytinck. “We waren erg goed, maar het cruciale potje in de halve finale verloren we na steen, papier, schaar. Dirk (Proper, red.) en Calvin (Verdonk, red.) wonnen toen. Ze zeiden dat de bal uit was, maar dat was een twijfelgeval. Steen, papier, schaar verloren we en dat was een mentale tik voor ons. Gelukkig hoefden we in ieder geval niet op te ruimen”, analyseert een lachende Tavsan.

Van blessure naar basis

Daar waar hij tijdens de seizoensopening van NEC tegen Excelsior (3-4) nog in de basis stond, moest de rechtsbuiten daarna pas op de plaats maken door een blessure. Tavsan miste zeven wedstrijden en moest het daarna vooral doen met invalbeurten. Bij zijn rentree in de basis speelde hij zijn directe tegenstander van PEC Zwolle dol, waardoor deze in de rust al gewisseld werd.

“Ik ben blij dat ik weer helemaal fit ben en weer kan spelen. Dat is wat ik het leukst vind, dus daar ben ik vooral heel blij mee. Daarnaast wil ik natuurlijk belangrijk zijn voor het team. De laatste paar weken hebben we als team goed gespeeld, laatste drie duels gewonnen, nu ook een zege in de oefenwedstrijd, de sfeer is top, dus alles is goed nu”, stipt Tavsan de positiviteit aan die heerst binnen de Nijmeegse selectie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

“Tegen PEC Zwolle, Ajax als invaller en tegen Fortuna Sittard vond ik dat ik mijn niveau haalde. Ik speelde zoals ik dat wil. Nu zit ik in een lekkere fase waarin ik echt 100% fit ben. Doelen voor het komende halfjaar heb ik natuurlijk, maar die zitten in mijn hoofd. Aan het begin van het seizoen was dit anders, maar doordat ik twee maanden aan de kant heb gestaan met een blessure en veel wedstrijden heb moeten missen is dat wat bijgesteld.”

Aflopend contract

Komende zomer loopt het contract van Tavsan af bij NEC. In eerdere transferperiodes liet de aanvaller weten een stap hogerop te ambiëren. De kans dat die er na dit seizoen komt is aannemelijk. “Mijn ambities heb ik eerder al aangegeven. Nu heb ik een contract bij NEC en zo lang ik dat heb geef ik alles. Ik doe mijn best voor het team en heb het erg naar mijn zin.” Kunnen de supporters in De Goffert nog een halfjaartje genieten van de 22-jarige buitenspeler in het rood-groen-zwart? “Ja. Dat denk ik wel ja.”

Foto’s: ForzaNEC