Elayis Tavsan blijft in Nijmegen. Deze zomer liet de vleugelspeler meermaals weten een stap hogerop te willen maken. Ondanks dat, en naar verluidt meerdere aanbiedingen, heeft de 21-jarige aanvaller besloten bij NEC te blijven deze zomer. “We hebben een leuke groep en ik ben hier op mijn plek.”

“Ik heb gisteren een gesprek gehad met de trainer en met Ted van Leeuwen”, zegt Tavsan. “Daarin heb ik aangegeven dat ik blijf. In eerdere interviews heb ik gezegd dat ik graag een stap hogerop wil maken. Iedereen heeft die ambities natuurlijk.”

Interesse

Er waren naar verluidt twee aanbiedingen, van Olympiakos en Besiktas, van meer dan 3 miljoen euro geaccepteerd door NEC. Toch besloot Tavsan om te blijven, ook met oog op zijn kansen bij Jong Oranje. “Er was veel interesse. Verder kan ik er niet zoveel over zeggen. Ik ben niet teleurgesteld om hier te blijven, zeker niet. Zoals ik zei zit ik hier goed op mijn plek en we hebben een leuke groep.”

“Natuurlijk spelen er wel dingen op de achtergrond, maar het was daardoor niet druk in mijn hoofd. Ik probeerde daar niet te veel mee bezig te zijn, rustig te blijven, te focussen op NEC en het op het veld te laten zien. Ik ben nu gewoon hier en wat er daarna gebeurt zien we dan wel”, sluit Tavsan af.

Foto: Rob Koppers