Elayis Tavsan beleefde een succesvolle week. Na zijn contractverlenging en een definitieve plek bij Jong Oranje sloot hij de week af met een fraaie goal tegen RKC. “Fijn om de fans zo gelukkig te zien na mijn doelpunt.”

“Nu maak ik hem wel”, denkt Tavsan terug aan zijn gemiste kans tegen Utrecht. “Daar heb ik nog wel even wakker van gelegen. Het hoort nou eenmaal bij het voetbal. Gelukkig heb ik nu wel gescoord en is iedereen blij. Zo snel kan het gaan.” Voor de 21-jarige Rotterdammer was het een fijne opsteker nadat hij al wat langer tegen een doelpunt aan hikte. “Na de training oefen ik een paar keer op het naar binnen komen en de bal in de verre hoek schieten. Dat ik dan nu zo scoor is wel extra mooi.”

Door de doelpuntendroogte van de laatste tijd nam de kritiek op de vleugelspeler toe. “Mijn laatste treffer was toevallig tegen RKC-thuis. Ik heb daarna veel wedstrijden goed gespeeld, alleen het benutten van kansen bleef uit. Gelukkig bleef ik het vertrouwen krijgen en dat heeft zich nu uit betaald. Kritiek krijgen is voor een jonge speler nooit fijn, maar ik heb nu de fans alleen maar horen klappen en zingen over me.”

Play-offs

Ondanks dat Tavsan tegen FC Utrecht een dot van een kans miste, bereikte hij die dag wel een bijzondere mijlpaal. De thuiswedstrijd tegen de Domstedelingen was zijn 100e wedstrijd voor NEC. “Ik kan tot dusver terugkijken op een mooie tijd in Nijmegen met als hoogtepunt de promotie naar de Eredivisie. Destijds speelde ik niet mee met die play-offs.” Door de overwinning op RKC zijn er wel andere play-offs in zicht. “Die kan ik gelukkig wel meespelen en zijn misschien wel van een nog groter belang. Als we zo door gaan moet dat wel lukken denk ik. Er is in ieder geval een belangrijke stap gezet in die richting. We zijn er tegen RKC vol voor gegaan.”

Jong Oranje en transfer

Afgelopen week kwam ook het nieuws naar buiten dat de aanvaller zijn contract met een jaar heeft verlengd. “Die optie is inderdaad gelicht. Ik ben blij dat de club het vertrouwen in mij heeft. Ik ben hier op mijn plek. Op dit moment heb ik geen vertrekwens. Tuurlijk heb ik nog ambities, maar ik ben gelukkig in Nijmegen.” Na de overwinning op RKC mag de Rotterdammer zich klaarmaken voor de wedstrijden van Jong Oranje. Op 25 en 27 maart speelt de ploeg van Erwin van der Looi twee oefenwedstrijden tegen Noorwegen en Tsjechië. “Ik ben blij dat ik mij daar weer mag melden. Het zijn toch wedstrijden van een ander niveau. Spelen voor Jong Oranje blijft heel bijzonder voor me”, sluit Tavsan met een glimlach af.

Foto’s: Orange Pictures