Elayis Tavsan was met zijn vrije trap in de eerste helft andermaal de Man of the Match. FC Volendam kwam er weinig aan te pas tegen NEC, dat vergat de score verder uit te breiden.

“Ik had zelf nog een boel kansen. In de tweede helft hield de keeper me van scoren af. Jammer dat die kansen er dan niet ingaan”, vertelt Tavsan na afloop aan ESPN. “We hebben van tevoren FC Volendam goed geanalyseerd, maar we zijn vooral van onze eigen kracht uitgegaan. We kunnen namelijk goed voetballen en dat hebben we in de eerste helft laten zien.”

Zeker in het laatste halfuur werd de dominantie van NEC een stuk minder. Tavsan denkt wel te weten wat daar de reden van is. “Ik denk toch dat dat vermoeidheid is. We hebben veel wedstrijden gespeeld de afgelopen weken”, aldus Tavsan, dat met NEC wel goede zaken doet in de strijd om het behalen van de play-offs. Deelname van NEC lijkt steeds meer een zekerheid te worden. Tavsan wil niet op de zaken vooruit lopen. “Zover is het nog niet, maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om de play-offs te halen.”

Foto: Rob Koppers