Oussama Tannane is vertrokken bij NEC. Donderdagmiddag werd officieel gecommuniceerd door de Nijmeegse club dat hij voor twee jaar tekent bij het Qatarese Umm Salal. De Marokkaanse middenvelder groeide in De Goffert uit tot een smaakmaker en een publiekslieveling. Die liefde is wederzijds, want Tannane wil NEC niet zomaar verlaten.

Toen de komst van de 29-jarige middenvelder wereldkundig werd gemaakt deed dat in Nijmegen, maar ook in de rest van het land, de wenkbrauwen fronsen. Tannane, die bekend stond als een ‘lastige jongen’, kwam via het Turkse Göztepe SK bij NEC terecht. Daarvoor speelde hij voor onder meer Heracles Almelo, AS Saint-Étienne, UD Las Palmas en Vitesse. Zijn komst was dus niet geheel onomstreden, maar hij ontnam alle twijfel toen hij in de eerste wedstrijd van het seizoen de bal vanaf de middellijn bijna in het doel schoot. Sindsdien kon Tannane niet meer stuk in Nijmegen. Ook na zijn rode kaart tegen Vitesse stonden de supporters achter de middenvelder.

Tannane heeft de club laten weten volgend seizoen graag persoonlijk afscheid te willen nemen van de spelers, trainers en supporters van NEC. De laatste keer dat een speler in Nijmeegse dienst een speciaal voor hem georganiseerd afscheid kreeg, was Alireza Jahanbakhsh in 2015. Hij vertrok destijds naar AZ. Of en wanneer dit afscheid van Tannane er komt, is nog onduidelijk.

Bekijk het onderstaande filmpje voor wat hoogtepunten van Tannane bij NEC.

Foto: Orange Pictures