Na een maand afwezigheid keert Oussama Tannane weer terug in de wedstrijdselectie van NEC. Zaterdag tegen SC Heerenveen mag de smaakmaker zich weer laten zien met als doel de jacht op de play-offs om Europees voetbal. “Het moet anders.”

Tegen PSV op 1 april, toen Tannane nog goed was voor twee goals, raakte de middenvelder geblesseerd. Met als gevolg dat Tannane een maand moest toekijken vanaf de zijlijn. “We hadden allemaal gehoopt dat het mee zou vallen. Dat dachten we een aantal dagen daarna ook nog, want het ging allemaal snel en goed. Ik heb later een terugslag gehad en toen was het plan om tegen Groningen weer te spelen. Dat bleek toen een te groot risico. Met het vrije weekend dat we hebben gehad was de wedstrijd tegen SC Heerenveen ons doel. Dat lijkt gelukt.”

Derby

Tannane had tegen Groningen ook wel kunnen spelen, zegt hij voorzichtig. “Maar dat was een risico geweest. Ik hou van risico, maar niet te erg”, grapt Tannane. “Uiteindelijk is mijn gezondheid wel belangrijk.” Tannane had een klein scheurtje in de onderkant van zijn hamstring. Een blessure die gewoon tijd nodig heeft. Die tijd heeft Tannane zichzelf gegund, waardoor hij zich nu weer energiek voelt. “De hele week heb ik mezelf al kunnen testen, maar in de wedstrijd weet je pas of het honderd procent oké is.”

De Marokkaan heeft drie wedstrijden toe moeten kijken vanaf de zijkant of achter de televisie. “Ik verbeet me. Het was vooral moeilijk om de ploeg te zien tegen Vitesse, omdat ik ze niet kon helpen. Als je op het veld staat heb je invloed, maar daar buiten heb je dat niet.” Tannane probeerde waar mogelijk nog zijn steentje bij te dragen. “We hebben heel veel jonge jongens. Het is daarom logisch dat we ups en downs hebben.”

Play-offs

Toch beleven de Nijmegenaren een goed seizoen, vindt ook Tannane. “We zaten er echt goed in, maar de wedstrijd tegen PSV (kansloze 2-4 nederlaag, red.) was een klap voor ons als ploeg. Daar hebben we ons nog niet helemaal van hersteld, het was een moeilijke fase. Tegen Emmen hadden we dan wel moeten winnen, de drie punten tegen Groningen waren gewoon zwaarbevochten. Om over de wedstrijd tegen Vitesse maar te zwijgen. Hopelijk komt daar tegen Heerenveen verandering in.”

Dat eist Tannane dan ook. Van zichzelf en van de ploeg. “Het moet anders. Ik heb het enorm gemist om weer op het veld te staan. Het vrije weekend heeft goed uitgepakt. Iedereen oogt weer fris. Ik zie het als een nieuw begin. Het wordt een belangrijke wedstrijd voor ons. In Heerenveen speelde ik niet en toen kon het beide kanten op gaan. Zaterdag zal het onze kant op moeten vallen, want dit kan een hele grote stap worden richting de play-offs.”

Foto: Orange Pictures