Oussama Tannane is terug op het trainingsveld bij NEC. De aanvallende middenvelder raakte op 1 april tegen PSV geblesseerd aan zijn hamstring. Nu traint Tannane dinsdag in aanloop naar het thuisduel met concurrent SC Heerenveen (zaterdag 20:00) na 4 weken absentie weer met de groep mee.

De 29-jarige Marokkaan scoorde tegen PSV de 2-4 uit een vrije trap, maar raakte na het rake schot geblesseerd. Tannane moest door die hamstringblessure de wedstrijden met FC Emmen (0-0), Vitesse (1-4 verlies) en FC Groningen (0-1 winst) missen. Dinsdag deed hij met de pass- en trapoefeningen weer mee bij de ploeg van trainer Rogier Meijer en sloot hij daarna ook aan bij het positiespel.

Play-offs

Of de spelmaker van NEC zaterdag tegen Heerenveen mee kan doen is onduidelijk. Bij winst kunnen de Nijmegenaren een flinke stap zetten richting de achtste plaats in de Eredivisie, die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal. De club uit Friesland heeft momenteel evenveel punten als NEC, maar een minder doelsaldo. Ook RKC staat op 38 punten na 30 wedstrijden. Zij spelen komend weekend tegen FC Volendam.

Foto: Orange Pictures