Wederom was Oussama Tannane belangrijk voor NEC. Ondanks dat de middenvelder op scherp stond, kon hij toch zijn ding doen. Met zijn vrije trap waaruit de 1-1 viel had hij een belangrijk aandeel in de score.

“Ik denk dat er nog wel meer in had gezeten op basis van de tweede helft. Ondanks dat, is dit punt een fantastisch resultaat”, zo begon Tannane. Het was alleen geen gemakkelijke middag voor de middenvelder. “We spelen tegen Ajax en die weten ook hoe ik graag speel. Er was altijd wel een speler van de tegenstander in de buurt. In de tweede helft speelden we meer naar voren en had ik wat meer rust aan de bal.” Ondanks dat stond Tannane op scherp, maar dat zat hem geen enkel moment in de weg tijdens de wedstrijd. “Edson Alvarez trapte mij na. Daarna vloog er meteen een andere speler op mij af en die gaf mij een kopstoot. Ik dacht eerder aan een rode kaart voor hen. Daarna zei ik nog tegen de scheids, Pol van Boekel, wanneer ik dit had gedaan, was ik de pineut geweest”, knipoogt Tannane.

Na rust versierde de smaakmaker een vrije trap voor NEC. Dat was een belangrijk moment in de wedstrijd voor de Nijmegenaren. “We trainen er altijd op. Volgens mij ging Phillippe (Sandler, red.) net voorbij. Ik wil de vrije trap altijd het liefst zo plaatsen tussen de keeper en de penaltystip. Dan hoop ik altijd dat één van de andere de bal binnen tikt of kopt. In dit geval lukte Nany Dimata dat. Ik ben ontzettend blij voor hem.”

Derby

“Het was niet de makkelijkste tegenstander na zo’n lange winterstop”, begon Tannane over de fysiekheid. “Je moet weer wennen aan het veld, maar ook aan de druk. Vriendschappelijke duels zijn leuk, maar er zit geen druk op. Dit was weer genieten en het geeft ons alleen maar vertrouwen richting Vitesse.” Eerst wacht er nog bekerwedstrijd tegen Almere, maar Tannane kan niet wachten om tegen zijn oude werkgever te mogen spelen. “Ik benader die wedstrijd net zoals als alle andere wedstrijden. Natuurlijk is het mijn oude club, maar ik ben nu NEC’er”, zo sluit een goedlachse Tannane af.

Foto: Rob Koppers