Oussama Tannane stond maandagochtend voor het eerst op het trainingsveld van NEC. Twee weken geleden keerde de middenvelder terug in de Eredivisie. ForzaNEC sprak met Tannane na afloop van zijn eerste training bij de rood-groen-zwarten. Tannane neemt veel leermomenten mee vanuit Turkije naar Nijmegen. “Ik wil mijn eigen spel weer spelen en genieten van mijn eigen kwaliteiten.”

“Je kunt al veel zien na zo’n eerste training. Er zijn heel veel goede dingen, maar zeker ook verbeterpunten”, begint Tannane. Of hij gehaald is als leider zou nog moeten blijken, maar ervaring heeft hij genoeg. “Ik heb veel gezien en meegemaakt. Als ik iemand kan helpen om hogerop te komen dan doe ik dat. Ik zie mijzelf echt als iemand die gunt en sta altijd voor anderen klaar.”

Na de training liepen Elayis Tavsan en Tannane nog even over het veld heen en de kersverse aanwinst gaf de vleugelaanvaller nog wat tips. “Ik geef mijn mening over de manier van dribbelen, aan hem de keuze wat hij er mee gaat doen. Ik zie dat hij over veel kwaliteiten beschikt en hij neemt het advies graag aan.” Tannane heeft de selectie niet van tevoren uitgespit, maar is wel blij met zijn nieuwe teamgenoten. “Ik pas mij aan en ga uit van mijn kwaliteiten. Ik kom hier werken en ik wil doen waar doen ik het beste in ben”, aldus de elfvoudig international van Marokko.

De middenvelder maakte, gezien zijn verleden, een riskante overstap naar NEC. Hoe is hij eigenlijk bij NEC terecht gekomen? “Er was bij geen twijfel over de rivaliteit tussen Arnhem en Nijmegen. Ik ben een Amsterdammer. Ik heb daar een goed jaar gehad en dat hoop ik hier ook te doen. Na het gesprek met Ted van Leeuwen was het voor mij direct duidelijk dat ik hier zou gaan tekenen. Hij had een mooi plan en ik kijk er naar uit om daar een onderdeel van te zijn.” Het plan houdt Tannane nog even voor zichzelf. “Hij heeft mij geraakt door de woorden die hij allemaal zei. Ik wilde niet per sé terug naar Nederland, maar ik wilde terug naar de basis. Die basis kan ik hier in Nijmegen vinden”, zo sluit een gemotiveerde Tannane af.

Foto: NEC Nijmegen