Oussama Tannane baalde zondagmiddag na het gelijke spel tegen Fortuna Sittard net als iedere NEC’er van het teleurstellende einde van dit Eredivisieseizoen. Daar waar NEC verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien, wist Fortuna via een discutabele penalty in blessuretijd alsnog langszij te komen.

“Het voelt als een lelijke nederlaag. Zeker als je ziet hoe we in de tweede helft hebben gespeeld. We hadden makkelijk uit kunnen lopen naar 0-3 vandaag en dan krijgen we ook nog een makkelijk gegeven penalty tegen. Het is echt doodzonde dat we het seizoen zo afsluiten. Voor de club was het veel mooier geweest als we in het linkerrijtje waren geëindigd”, aldus de teleurgestelde Tannane.

SC Heerenveen

Tannane denkt dat de wedstrijd tegen SC Heerenveen een kantelpunt was in het seizoen van NEC. “Misschien zat het wel in de hoofden van de jongens dat het na die wedstrijd erg lastig werd om de play-offs te halen. We zijn onszelf niet meer geweest sinds die wedstrijd. We durfden daarna niet meer van achteruit te voetballen en waren heel slordig aan de bal. Dat is echt zonde, omdat we in de tweede helft hebben laten zien dat het goede voetbal er nog steeds in zit.”

Irritatie

Tijdens de wedstrijd leek Tannane af en toe wat geïrriteerd richting ploeggenoot Anthony Musaba. Hij leek Rogier Meijer zelfs om een wissel van de buitenspeler te vragen. “Ik vond dat Musaba niet vanuit zijn kracht speelde. We hebben afspraken van tevoren gemaakt en als je die niet nakomt laat je je team in de steek”, vertelt Tannane.

Toch beweert Tannane dat hij Meijer niet om een wissel voor de buitenspeler vroeg, ook al werd Musaba kort daarna naar de kant gehaald. “Musaba is hartstikke snel en ik vind dat hij zijn acties moet maken vanuit de diepte. Nu hield hij de bal vaak bij zich en raakte hij hem te vaak kwijt. Dan moeten wij er als team achteraanlopen. Ik gaf aan bij de trainer dat we anders moesten spelen, maar het was geen vraag om een wissel.” Tannane en Musaba hebben het na de wedstrijd bijgelegd, zo vertelt de spelverdeler van NEC.

Gelegenheidsaanvoerder

Oussama Tannane mocht tegen Fortuna Sittard de aanvoerdersband dragen, omdat Jasper Cillessen, Lasse Schöne en Ivan Marquez allemaal niet op het veld stonden. “Ik waardeer het enorm dat de trainer mij die verantwoordelijkheid geeft. Ik ben altijd al bezig met coachen en spelers goed neerzetten, dus dat was nu niet anders.”

Toen Magnus Mattsson een vrije trap versierde op de rand van de zestien gingen alle ogen richting Tannane, maar hij gaf de bal aan Mattsson om hem zijn kans te gunnen om te trappen. Toen de VAR er een strafschop van maakte, was het diezelfde Tannane die de bal bij Dimata in de armen drukte. “Het is voor mij belangrijk dat iedereen in ons team kan scoren, dus op zulke momenten gun ik andere spelers hun kans. Ik ben hier niet voor mezelf. Ik weet ook dat andere spelers in ons team zulke ballen kunnen scoren, dus dan ben ik niet hebzuchtig op zulke momenten.”

Foto: Rob Koppers