NEC versloeg zaterdagavond directe concurrent RKC in Waalwijk met 1-3. De opvallendste man aan de zijde van de Nijmegenaren was Oussama Tannane. De smaakmaker speelde erg frivool, scoorde tweemaal en miste een penalty. “Ik kreeg al berichtjes dat ik die bal ‘fucking hard’ had moeten schieten.”

“Ik heb nooit gemist en nu bij NEC wil hij er niet in”, lacht Tannane over zijn strafschop. “Dit was echt precies hoe ik ze altijd neem. Ik bleef lang kijken en deed een klein hupje, maar helaas te zacht ingeschoten. Hij pakt hem ook wel goed. Ik kreeg al berichtjes dat ik de bal ‘fucking hard’ had moeten schieten. Een penalty missen kan gebeuren, maar het blijft niet lekker. Het belangrijkste is winnen en dat hebben we gedaan.”

Enerverende eerste helft

De 0-1 voorsprong was niet helemaal volgens het spelbeeld in het Mandemakers Stadion. Binnen een kwartier stond de thuisploeg twee keer oog in oog met Jasper Cillessen. “Als we die eerste niet maken wordt het echt een stuk lastiger. Eerlijk is eerlijk: RKC krijgt ook twee grote kansen in het begin. Ik vond Jasper (Cillessen, red) heel goed. Toch is dat zonde. Ik denk dat we door die vroege goal het vertrouwen kregen en meer balcontrole. Vanaf daar kwamen gelukkig de tweede en de derde goal in de eerste helft.”

Na die goals begon Tannane te floreren. “Ik hou van lekker kloten met de bal. Zeker als je voorstaat kun je dat doen. Niet hakjes geven om het hakjes geven, het moet effectief blijven.” Dat was het en dat viel goed in de smaak bij de meegereisde uitsupporters. Zeker tijdens een duel met een directe concurrent zou je zeggen? “Ik moet eerlijk zeggen: voor mij was het gewoon een wedstrijd. Voor de wedstrijd was er natuurlijk vuurwerk, ook bij vertrek. Ik dacht bijna dat we alweer tegen Vitesse moesten spelen. Voor hen was het dus blijkbaar heel belangrijk. Voor mij was het een normale wedstrijd waarin we de winst moesten pakken.”

Ruimtes en ramadan

“We hadden zeker meer moeten scoren”, baalt de 28-jarige NEC’er toch een beetje. Ook hij zag dat er in de tweede helft veel ruimte lag voor hem en zijn ploeggenoten. “De paal stond in de weg, Andi (Baldursson, red) krijgt een grote kans en Magnus (Mattsson, red) struikelt voordat hij wil schieten. Normaal zijn dat gewoon goals voor hem. Het had meer kunnen zijn, maar we zijn blij met de drie punten.”

De eerstvolgende wedstrijd van de Nijmegenaren is op 1 april tegen PSV. Daartussen zit er interlands. Er staat dus een kleine periode van rust op het programma voor Tannane. Toch? “Nu eventjes lekker rusten, maar de ramadan komt er ook aan dus het wordt nog een pittige maand”, eindigt hij lachend.

Foto: Orange Pictures