Woensdagavond staat het affiche Feyenoord-NEC voor de tweede keer in twee weken tijd op het programma. Waar het competitieduel in januari eindigde in een vrij kansloze nederlaag voor de Nijmegenaren, hopen de bezoekers in het bekerduel wél hoge ogen te gooien. Een potentiële sleutelrol is hierbij weggelegd voor Oussama Tannane.

De spelmaker, die het competitieduel met de Rotterdammers miste door een schorsing, maakte afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles zijn rentree. Tannane kijkt met RN7 opgewekt vooruit naar het bekertreffen met de dertienvoudig winnaar van De Dennenappel: ”Het is altijd leuk om in De Kuip en tegen een traditionele topclub te voetballen, zeker omdat ik de vorige wedstrijd (tegen Feyenoord, red.) miste door een schorsing.”

Toen zijn teamgenoten het twee weken geleden zonder Tannane moesten stellen was het duel mede door een snel doelpunt van de thuisploeg en een rode kaart van Iván Márquez al voor rust beslist. Een dergelijk scenario hoopt Tannane ditmaal te voorkomen. ”Ik heb zoveel wedstrijden daar gespeeld en weet dat ze (de supporters van Feyenoord, red.) alles doen om je uit de tent te lokken,” aldus de middenvelder tegenover RN7. ”Maar ik weet beter en laat me niet meer uit de tent lokken.”

Emotionele jongen

Met die laatste uitspraak reageert de getructe linkspoot zelfkritisch op eerder ontvangen rode kaarten. Meermaals kreeg de middenvelder dan ook al een rode kaart voorgehouden door de scheidsrechter, volgens hemzelf door ‘het zijn van een emotionele jongen, hetgeen mijn grootste valkuil is.’ Tannane gaat vervolgens verder over zijn liefde voor het spel, zijn aversie tegen verliezen en hoe deze twee componenten soms negatief samenkomen. ”Ik hou van het spel en ik haat verliezen. Hoewel ik altijd zeg dat ik me niet gek laten maken, lukt dat niet altijd.” En precies dat zorgde er dus recentelijk nog voor dat Tannane vroegtijdig de kleedkamer op kon zoeken.

Ritme

Zoeken deed Tannane afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles naar eigen zeggen ook, maar dan naar ritme en tempo. ”Het is toch wennen dat wanneer je normaal gesproken alles speelt, je nu opeens drie duels niet speelt. Je mist daardoor wedstrijdritme en moet zoeken naar het tempo van de wedstrijd. Daar had ik vooral tijdens de eerste helft tegen Go Ahead Eagles last van.”

Voor de Nijmegenaren is het te hopen dat hun spelmaker het tempo en wedstrijdritme snel weer te pakken krijgt. Wie weet wat er onder aanvoering van de balkunstenaar dan allemaal mogelijk is op een woensdagavond in de havenstad.

Foto’s: Orange Pictures