Met een assist en een gemiste penalty was er ook in het oefenduel tegen FC Emmen een hoofdrol weggelegd voor Oussama Tannane. De middenvelder speelde de eerste helft mee en daarin vielen alle doelpunten. In de Spaanse zon is Tannane goed in zijn sas. “Als het koud was geweest, was ik gelijk naar binnen gegaan.”

“De eerste dagen hebben we niet het beste weer gehad met aardig wat regen. Vandaag krijg je gelukkig dat hele mooie weer. Dan is het fijn dat je dan een wedstrijd mag spelen. Tot nu toe is alles dus fijn.” Na een paar intensieve trainingsdagen wist de 28-jarige speler dat hij de benen vandaag wel zou voelen. “Ik stond vanochtend op en dan krijgen we altijd een vragenlijstje om in te vullen. Ik gaf aan dat ik mijn benen en liezen best voelde. Ik ben ook geen twintig jaar meer en word ook elke dag een beetje ouder”, zegt Tannane lachend.

“Wie wil er met dit weer niet langer spelen?”

Oussama Tannane

Afspraken nakomen

“Vandaag ging het persoonlijk best aardig. Vooral aan de bal was het prima. We geven alleen de doelpunten te makkelijk weg. Die penalty moet ik er natuurlijk inschieten, maar die ging helaas naast. Aan de bal waren we aardig en konden we kansen creëren. Verdedigend laten we weer wat gaatjes vallen. We hebben afspraken maar die worden niet altijd nagekomen. Dan gaan er fouten gemaakt worden. Ik denk dat dat is wat er misging.”

De Marokkaanse spelverdeler speelde alleen de eerste helft mee in Estepona. “We hadden afgesproken dat iedereen in de basis 60 minuten zou spelen”, dacht Tannane. Trainer Rogier Meijer had op voorhand al bedacht dat de spelmaker naar de kant gehaald zou worden in de rust. “Ik had liever nog even gespeeld. Zeker met dit mooie weer. Kijk, als het koud was geweest, was ik de eerste die naar binnen was gegaan. Maar wie wil er met dit weer niet langer spelen?”

Andere penalty

Over de gemiste strafschop maakte Tannane zich niet zo’n zorgen. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze normaal nooit zo neem. Soms op de trainingen proberen we ze zo te nemen. Dan blijf ik naar de keeper kijken en niet naar hoe ik de bal schiet. Deze oefenwedstrijd was een mooie gelegenheid om dat te proberen, maar dat gaan we nooit weer doen.”

“Ik ben iemand die anderen ook gunt. Tegen RKC mocht ik de strafschop eigenlijk ook nemen, maar toen gaf ik de bal aan Nany (Dimata, red). Het is één team met een taak. Een penalty scoren is niet iets speciaals, ik scoor liever een vrije trap.” Dat deed Tannane in de eerste helft ook nog bijna, maar de doelman van FC Emmen, Mickey vand er Hart, voorkwam een doelpunt. “Jammer dat hij die bal tegenhoudt en vooral dat niemand de rebound kon pakken. Liever zoiets dan een strafschop scoren, dus als ik hierdoor onderaan de pikorde sta dan vind ik dat niet erg”, lacht de aanvallende middenvelder. “Vandaag is het natuurlijk ook niet zo erg. We willen het in de Eredivisie laten zien en daar ligt de focus. Als het voor het echie is, dan is dat wat anders.”

Na het interview snelt Tannane naar de spelersbus. Met reden. “Ik ga zo zeker Marokko kijken. Jammer genoeg kan ik het niet vanaf het begin zien, maar dat is niet anders. Ik ga het zo gelijk aanzetten. Staan ze al 0-1 achter? Kijk, daar heb je het al”, lacht Tannane. Gelukkig voor hem scoorden de Marokkanen al snel weer. Samen met een groepje spelers van zowel NEC als Emmen kijkt hij dat doelpunt snel terug voordat beide teams hun eigen weg vervolgen. Uiteindelijk ziet Tannane in het spelershotel in Mijas zijn land onderuit gaan. Maar die vierde plek, neemt niemand ze meer af.

Foto’s: ForzaNEC.nl