Voor NEC staan de komende weken belangrijke duels op het programma. De Nijmegenaren oogsten veel lof voor hun defensieve kwaliteiten, maar duidelijk is ook dat het aanvallend er nog niet uitkomt. Mede daardoor blijkt NEC lastig te verslaan, maar wint het zelf moeilijk duels. Ook smaakmaker van NEC, Oussama Tannane, erkent dat het beter moet.

“Het is droevig dat een verdediger (Márquez, red) onze topscorer is dit seizoen”, aldus Tannane tegenover De Gelderlander. “Maar ik vind niet dat we slechte aanvallers hebben. Goals maken is een kwaliteit, maar ook een stukje geluk. Onze spitsen hebben dat een beetje nodig. Als ze eenmaal scoren, krijgen ze vertrouwen en dan weet ik zeker dat het goed komt.” Wellicht zijn de komende drie duels daar de uitgelezen kans voor. NEC neemt het dan namelijk op tegen respectievelijk Excelsior, Sparta en Go Ahead Eagles.

“We moeten van elkaar eisen dat we de komende drie wedstrijden winnen. We zijn ongeslagen gebleven tegen bijna de gehele subtop en Feyenoord. We moeten alleen nog maar omhoog kijken, maar niet te makkelijk denken over de duels met clubs uit het rechterrijtje. Dan kan het een heel leuk seizoen worden.”

“Voor je land uitkomen mooiste wat er is”

Voor Tannane zou het seizoen nog mooier kunnen worden, al lijkt die kans steeds kleiner te worden. De Marokkaan vertelde eerder al dat hij graag naar het WK van aankomende winter wil, maar zat afgelopen interlandperiode niet bij de selectie van nieuwe bondscoach Walid Regragui. “De nieuwe bondscoach heeft jammer genoeg geen contact met me opgenomen”, zegt Tannane. “We gaan wel zien wat dat betekent. Ik heb nog zeven wedstrijden met NEC om mezelf te laten zien. Voor je eigen land uitkomen is het mooiste wat er is, helemaal op het allergrootste toernooi.”

De concurrentie om de plekken van Tannane zijn moordend. Veel spelers spelen bij grote clubs in Europese topcompetities. “Misschien heeft de bondscoach dat liever dan een speler van NEC, die hij dan wellicht onderschat. Het is best lastig om mezelf hier te bewijzen. Het is makkelijker voetballen bij pakweg Olympique Marseille, waar je ploeggenoten hebt die veel verder zijn. Niets ten nadele natuurlijk van NEC.”

Foto: Rob Koppers